Lørdagskylling

Printer venlig version
Lørdagskylling

Beskrivelse

En af de mest klassiske danske retter med kylling. En lørdagskylling kan typisk findes i supermarkedets fryseafdeling, hvilket også kan være et fornuftigt (desperat?) alternativ i en meget snæver vending. Jeg foretrækker dog at anvende en frisk kylling af en fornuftig kvalitet, selvom det kræver en anelse mere arbejde. Til gengæld smager den bedre og har sandsynligvis også haft et bedre liv.

Denne ret anbefales sammen med hasselbackkartofler og blandet salat. Du kan se den originale opskrift på hasselbackkartofler her: Hasselback kartofler.

Ingredienser

1 Kylling
1tskSalt
2tskPaprika
1fedHvidløg (meget finthakket)
Til
Personer
Tilberedningstid1 time
KategorierKlassikere

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200°C.

2. Rens kyllingen og del den i 6 stykker.

3. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og dæk bunden med vand.

4. Bland salt, paprika og finthakket hvidløg og drys det over kyllingen.

5. Sæt kyllingen i ovnen. Den skal have ca. 1 time.